Confidenţialitate - magazin online cu piese scutere

Contactaţi-ne! 0740-19.36.26

Piese scutere

Moto.com.ro: echipamente moto si accesorii     Casti moto MT Helmets

Cautare dupa model
Confidenţialitate


Confidenţialitate    

Versiune publicată în data de 24.05.2018

POLITICĂ PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR PERSONALE

ÎN MAGAZINUL ONLINE PIESE.COM.RO

 

Vă mulțumim pentru încrederea acordată navigând și făcând cumpărături din magazinul nostru online Piese.com.ro („Magazinul Online”) și vă suntem recunoscători pentru asta. Vă asigurăm că vom prelucra datele dumneavoastră în mod onest, transparent și informat, conform schimbărilor și modificărilor aduse de Regulamentul (EU) general privind protecția datelor persoanelor fizice nr. 2016/679 („GDPR”).

Acesta este motivul pentru care am decis să vă informăm prin această Politică de prelucrare a datelor cu caracter personal („Politica de Prelucrare a Datelor” sau „Politica”) referitor la:

 • Cine suntem?
 • Ce sunt datele personale?
 • Ce date prelucrăm despre dumneavoastră?
 • În ce mod colectăm și prelucrăm datele dumneavoastră?
 • Cat timp păstrăm datele dumneavoastră?
 • Cu cine împărtășim datele dumneavoastră?
 • Când transferăm datele dumneavoastră în afara spațiului Uniunii Europene sau SEE?
 • Ce măsuri de securitate asigurăm pentru protecția datelor dumneavoastră?
 • Care sunt drepturile și opțiunile dumneavoastră în privința datelor pe care le prelucrăm?

Aceeași abordare o vom avea de fiecare dată când ne vizitați sau vă faceți cumpărăturile în Magazinul Online, ori dacă utilizați aplicația mobilă.

Prezenta Politică de Prelucrare a Datelor poate fi modificată sau actualizată oricând de către Piese.com.ro, atunci când considerăm că survin anumite modificări în activitățile prin care prelucrăm datele dumneavoastră. Vom publica pe site-ul nostru, www.piese.com.ro, orice astfel de modificări și vă vom informa în mod corespunzător prin e-mail.

CINE SUNTEM?

SC Gealco Motors SRL, persoană juridică de naționalitate română, înmatriculată la Registrul Comerțului sub nr. J32/448/08, având cod unic de înregistrare fiscală RO 23521512 („Magazinul Piese.com.ro” sau „Magazinul Online” sau „Piese.com.ro” sau „Operator” sau „Noi”), este operatorul datelor dumneavoastră și entitatea care vă furnizează, prin intermediul Magazinului Online, produse din categoriile carte, ziare și reviste.

Ne puteți contacta oricând la:

Adresă: str. Semaforului nr. 30A, Sibiu

Nr. telefon: 0740-19.36.26

E-mail: [email protected]

Piese.com.ro a numit un Responsabil cu Protecția Datelor Personale. Pentru orice întrebări sau nelămuriri legate de prezenta Politică, de modul în care Piese.com.ro prelucrează datele dumneavoastră sau drepturile dumneavoastră, ne puteți contacta la adresa de e-mail [email protected] sau la adresa poștală str. Semaforului nr. 30A, Sibiu.

CE DATE PRELUCRĂM DESPRE DUMNEAVOASTRĂ?

Ce sunt datele personale?

Datele personale înseamnă orice date sau informații care ne ajută să vă putem identifica direct (de exemplu numele, prenumele. numărul de telefon) sau indirect (de exemplu, în funcție de profilul pe care îl creăm pentru a vă transmite oferte personalizate). Anumite informații sunt mai puțin evidente (cum ar fi preferințele și obiceiurile dumneavoastră la cumpărături, IP-ul computerului dumneavoastră), dar asociate cu persoana dumneavoastră, ne ajută să vă putem identifica și se circumscriu astfel noțiunii de ”date personale”.

Politica Piese.com.ro este de a colecta și prelucra doar datele care ne sunt necesare ca să vă oferim cea mai plăcută experiență atunci când navigați sau faceți cumpărături pe site-ul web al Magazinului Online. În general, prelucrăm următoarele tipuri de date despre dumneavoastră:

 • Nume și prenume;
 • Adresă de e-mail;
 • Număr de telefon;
 • Data nașterii;
 • Geo-localizarea generală a dispozitivului de pe care navigați sau vă autentificați în contul de client;
 • Informații despre produsele și serviciile achiziționate;
 • Gradul de utilizare și activitățile dumneavoastră pe platforma Magazinului Online;
 • Interese și preferințe legate de produsele din Magazinul Online.

Mai exact, în tabelul de mai jos am prezentat datele cu caracter personal („Date” sau „Date Personale”) pe care le colectăm direct de la dumneavoastră, care rezultă din interacțiunea cu dumneavoastră și pe care noi sau partenerii noștri le urmărim în vederea furnizării produselor comandate sau pentru a vă oferi diverse oferte personalizate, atunci când navigați/faceți cumpărături pe site-ul web al Magazinului Online sau atunci când utilizați diverse dispozitive (computer, tabletă ori telefon mobil).

Datele minorilor

Magazinul Piese.com.ro nu permite prelucrarea datelor personale ale clienţilor care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

În procesul de creare a contului sau de plasare a comenzii în Magazinul Online, clienţii trebuie să confirme faptul că au împlinit vârsta de 18 ani.

ÎN CE MOD PRELUCRĂM DATELE DUMNEAVOASTRĂ?

Piese.com.ro colectează și prelucrează datele dumneavoastră pentru onorarea comenzilor pe care le faceții și livrarea produselor dorite, îmbunătățirea experiențelor dumneavoastră în Magazinul Online, oferirea de asistență și suport atunci când utilizați Magazinul Online sau contul de client, ori pentru a vă crea un profil de client în vederea transmiterii unor oferte personalizate (marketing direct).

Am detaliat în tabelul de mai jos modul în care prelucrăm datele dumneavoastră, scopurile și temeiul juridic (baza legală) al activităților prin care prelucrăm datele dumneavoastră

 

În ce scop colectăm și prelucrăm datele dumneavoastră?

Ce date colectăm și în ce mod le prelucrăm?

Care este temeiul juridic al prelucrării datelor?

 

Date pe care ni le furnizați direct

Crearea contului dumneavoastră de client

Vă putem crea un cont de client pe Magazinul Online doar dacă ne oferiți obligatoriu următoarele date personale, fie (a) în procesul de solicitare de către dumneavoastră a deschiderii unui cont de client nou, fie (b) urmare a plasării unei comenzi, pentru prima dată, în Magazinul Online (iar noi, cu această ocazie, vă activăm un cont de client pentru a putea onora comanda dumneavoastră):

 • nume, prenume;
 • adresă poștală;
 • e-mail;
 • număr de telefon

Efectuarea de cumpărături în Magazinul Online

Poți efectua cumpărături doar dacă ai activat un cont de client, plasezi unele produse în coșul de cumpărături iar ulterior lansezi o comandă.

 - De fiecare dată când lansezi o comandă vom colecta și prelucra următoarele date:

  nume și prenume;

o   adresă de livrare;

o   număr de telefon.

Când confirmăm comanda ta, sau te anunțăm că produsele au ajuns în punctele de preluare vom prelucra:

o   numărul de telefon și după caz adresa de e-mail

pentru a te informa cu privire la situația comenzii/livrării dumneavoastră.

Executarea contractului

Pentru a vă putea onora comenzile, a livra produsele la adresa indicată/ preda produsele în punctele de ridicare, a ne executa obligațiile de garanție asociate produselor, sau, după caz, a face un retur de produse.

Plata cumpărăturilor/ restituirea plății în caz de retur de produs/ anulare comandă

 

Detaliile cardului pe care îl folosești pentru plata 3D Secure a cumpărăturilor din Magazinul Online nu vor fi accesibile si nici nu vor fi stocate de către Piese.com.ro, ci doar de către entitatea de autorizare a tranzacției sau de o altă entitate autorizată să presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a cărei identitate vei fi informat, anterior introducerii efective a detaliilor cardului pe care îl folosești pentru plata online.

 

[3D Secure înseamnă o măsură de siguranță care presupune redirecționarea clientului în momentul efectuării plății pe o pagina securizată unde înregistrarea fiecărui deținător de card se face prin atribuirea unui cod de autorizare pentru fiecare tranzacție online. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV/CV2)].

-Magazinul Piese.com.ro prelucrează doar următoarele date pe care le trimite către partenerul de autorizare a plăților/ tranzacțiilor online:

o   nume, prenume;

o   ID comandă;

o   data inițierii tranzacției, data finalizării;

o   ID tranzacției;

o   situație plată (plată efectuată/ neefectuată);

o   suma tranzacționată (după caz).

 

  - În cazul unor retururi/ anulării comenzii colectăm și prelucrăm:

o   IBAN-ul și banca la care ai deschis contul bancar,

pentru a vă restitui banii plăți pentru produsele returnate/ comenzile anulate.

Executarea contractului

Pentru a asigura suportul necesar procesării de către partenerii noștri autorizați să intermedieze plata produselor comandate de tine. 

Livrarea produselor către tine

- Îți livrăm produsele la adresa indicată, prin curierii noștri, cu care partajăm strict datele necesare livrării produselor:

o   nume, prenume;

o   adresa de livrare;

o   telefon;

o   valoarea sumei plătibilă cu ramburs (după caz).


 - Dacă ridici produsul din punctele noastre de colectare, pentru a te identifica îți vom confrunta datele din actul de identitate cu cele din comandă (fără să reținem o copie a actului de identitate), respectiv:

o   nume, prenume;

o   data nașterii.

Executarea contractului

Îndeplinirea obligațiilor noastre legate de gestionarea și livrarea  produselor către client în condițiile și timpii agreați.

Asistență și suport clienți

 - Pentru a vă putea asigura suportul cu privire la contul dumneavoastră de client / comenzile pe care le lansezi în Magazinul Online, te vom identifica prin confirmarea:

o   numelui și prenumelui;

o   adresei de e-mail și numărului dumneavoastră de telefon;

o   ID-ul comenzii

 

 - Vom putea prelucra, cu acordul dumneavoastră prealabil, vocea ta din înregistrările convorbirilor telefonice cu tine pentru a răspunde solicitărilor dumneavoastră de asistență.

 - Aceleași date le vom prelucra și în vederea soluționării reclamațiilor dumneavoastră.

Executarea contractului

Îndeplinirea responsabilităților/ activităților noastre în perioada de executare a contractului

Acțiuni de loialitate

Magazinul Piese.com.ro acordă și alocă diverse reduceri și beneficii aferente acțiunilor noastre de loialitate (sub forma de vouchere, reduceri, etc.). Poți vizualiza în contul de client voucherele de care ai beneficiat la un moment dat.

Executarea contractului

În scopul realizării acțiunilor noastre de loialitate și oferirea reducerilor comerciale în relația cu tine

Campanii promoționale, concursuri, promoții sau tombole

Pentru concursurile online derulate pe site-ul anticariat.org colectăm adresa dumneavoastră de e-mail. Mai organizăm concursuri pe pagina oficială de Facebook a Magazinului Cărți Online, unde colectăm, în funcție de campanie, următoarele date necesare participării dumneavoastră la concurs, respectiv, pentru validarea câștigătorilor prin random.org:

o   nume și prenume;

o   adresa de e-mail, sau;

o   număr telefon.

Dacă ești câștigător, vom menționa numele și prenumele dumneavoastră pe pagina oficială Facebook a Magazinului Cărți Online sau pe site-ul nostru anticariat.org.

Consimțământ

În scopul participării dumneavoastră la concursurile organizate de Magazinul Piese.com.ro și acordării premiilor respective 

Date pe care le colectăm automat 

Crearea de profiluri de client în scop de marketing direct

În funcție de interacțiunile și comportamentul dumneavoastră în website-ul Magazinului Online și în aplicația mobilă, colectăm și prelucrăm prin intermediul partenerilor noștri datele dumneavoastră pentru a vă crea profilul dumneavoastră de client în vederea transmiterii ulterioare de oferte personalizate („oferte personalizate”) prin canalele de comunicare alese de tine.

În vederea profilării prelucrăm următoarele date:

o   numele, prenumele, adresa ta de e-mail și/sau de corespondență și numărul de telefon mobil;

o   istoricul interacțiunilor dumneavoastră cu noi în website-ul Magazinului Online sau aplicația mobilă, respectiv:

-          ce produse ai vizualizat, căutat sau comandat;

-          ce produse ai adăugat în coșul de cumpărături și ulterior le-ai eliminat, comandat/ cumpărat;

-          ce comenzi ai inițiat și ulterior le-ai finalizat sau anulat;

-          ce produse ți-au fost livrate, au fost plătite;

o   preferințele dumneavoastră când efectuezi cumpărături din Magazinul Online (ce produse ai cumpărat, la ce dată/oră, cum ai efectuat plata);

o   identificatorii online obținuți de la dispozitivul utilizat de tine atunci când navighezi pe website-ul Magazinului Online sau în aplicația mobilă;

 

Atunci când vizitezi website-ul Magazinului Online, te autentifici în contul de client, sau utilizezi aplicația noastră mobilă, mai colectăm cu ajutorul cookie-urilor și date obținute de la computerul, telefonul, tableta sau alt dispozitiv utilizat de tine („dispozitivul”), informații cu care te putem identifica online („identificatori online”), și pe care le utilizăm la profilare în scop de marketing direct:

o   Adresa IP;

o   Browser-ul de internet pe care îl utilizezi și  versiunea sistemului de operare al dispozitivului;

o   Date de protocol HHTP/HTTPS;

o   Durata vizitei/ activității dumneavoastră pe website-ul Magazinului Online;

o   Locația generală a dispozitivului (dacă este activată geo-localizarea) de pe care te conectezi la site-ul Magazinului Online.  

[Te rugăm să reții că majoritatea dispozitivelor îți oferă opțiunea de a dezactiva serviciile de geo-localizare chiar din setările dispozitivului respectiv]

 

[„Cookie-uri” - fișiere pe care un server le trimite dispozitivului tău, plasate pe site-ul Magazinului Online sau prin descărcarea/ utilizarea aplicației mobile Scopul și modul în care prelucrăm cookie-uri sunt detaliate în Politica de utilizare a cookies, disponibilă pe website-ul Magazinului Online]

Consimțământ

Pentru profilare și transmiterea unor oferte personalizate prin canalele de comunicare la care consimți (sms, e-mail, notificări push-up).  

 

Mai multe detalii despre modul în care facem profilarea în scop de marketing direct regăsești mai jos la secțiunea „Profilarea”. Ai dreptul oricând de a te opune profilării.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicitate comportamentală on-line

Pe baza navigărilor și comportamentului dumneavoastră în Magazinul Online, monitorizat prin cookie-uri, îți vom furniza reclame on-line la unele dintre produsele noastre care te pot interesa. Pe baza informațiilor despre navigarea ta în Magazinul Online sau din aplicația mobilă, te vom încadra într-un grup de interes cu alți clienți similari, ca și comportament de navigare și îți vom livra astfel reclame (bannere) pe baza acelor interese.

De exemplu, un profil de interes “cărți” se poate deduce din datele dumneavoastră, prin evaluarea produselor pe care le-ai vizitat pe website-ul Magazinului Online şi în acest fel un cookie este plasat pe dispozitivul dumneavoastră pentru a te încadra ca cineva interesat de categoria “cărți”, iar ulterior vei primi unele mesaje publicitare special personalizate din categoria “cărți”.

 

Consimțământ cookie

Pentru cookie-urile care monitorizează comportamentul dumneavoastră în Magazinul Online.

 

Dacă nu dorești să participi la monitorizarea prin cookie-uri în scopul transmiterii de reclame (bannere) on-line pe baza intereselor dumneavoastră, puteți refuza setarea în acest sens a unui modul cookie prin setarea browser-ului care dezactivează în general setarea automată de module cookie. Poți de asemenea, dezactiva modulele cookie pentru serviciile publicitare ale unui furnizor servicii browser (de ex. Google), setând browser-ul dumneavoastră în așa fel încât modulele cookie ale domeniului respectiv să fie blocate. Poți face asta foarte ușor din următoarea pagină www.youronlinechoices.com/ro/optiunile-mele

 

Opțiunea de a renunța la publicitatea comportamentală on-line nu va opri afișarea reclamelor generale, care nu sunt individualizate în funcție de interesele dumneavoastră. 

Oferte pe bază de audiențele personalizate (pe liste de clienți)

Cu acordul tău, vom utiliza adresa ta de e-mail și numărul de telefon mobil pentru crearea de liste de clienți codificate („datele hash”), iar apoi vom folosi datele codificate din această listă pentru a corela datele dumneavoastră (și a altor clienţi dintr-un grup de interes) cu datele persoanelor de pe Facebook, pentru a transmite, pe acest canal, către contul dumneavoastră de Facebook, oferte personalizate prin reclame țintă.

 

Facebook codifică datele hash, le încarcă în platforma socială și astfel ne creează audiență, utilizând aceste date hash exclusiv pentru corelarea cu datele din contul dumneavoastră de Facebook, fără să distribuie aceste date terților (sau, altor agenții de publicitate comercială) și vor fi șterse automat de Facebook imediat după corelare.

Atunci când creezi o audiență asemănătoare, alegi o audiență sursă (o audiență personalizată creată cu ajutorul unui partener de date, al datelor pixelului tău, al datelor din aplicația ta de mobil sau al fanilor paginii Magazinului Cărți Online), iar Facebook identifică trăsăturile comune ale persoanelor din această audiență (de exemplu, informații demografice sau interese). Apoi, Facebook găsește persoane care au trăsături similare (sau „asemănătoare”) cu acestea. Dacă răspunsul este afirmativ, va trebui să mai adăugăm aici un paragraf precum cel de mai jos]

 

În plus, pe website-ul Magazinului Online utilizăm și serviciile Facebook de audiență personalizată creată cu ajutorul datelor pixelului dumneavoastră și al datelor din aplicația ta mobilă. Cu ajutorul acestui serviciu oferit de Facebook, Noi și Google putem identifica faptul că a vă dat click pe anunțul nostru publicitar din Facebook și a vă fost redirecționat către site-ul Magazinului Online. Datele colectate cu Facebook servesc exclusiv la întocmirea de statistici privind succesul și utilizarea campaniilor noastre publicitare pe Facebook.

Consimțământ

Pentru transmiterea de oferte personalizate pe Facebook (prin utilizarea serviciului de audiențe personalizate bazate pe liste de clienți

 

 

 

Mai multe detalii privind scopurile, modul de colectare și prelucrare a datelor cu caracter personal de către Facebook și pentru setări de protecție a sferei dumneavoastră private pe Facebook, puteți consulta în Politica de confidențialitate a Facebook centrul de ajutor pentru promotori.

 

Mentenanța și securizarea website-ului Magazinul  Online

 

Utilizăm următorii identificatori online pentru mentenanța și securizarea website-ului Magazinului Online:

o   Adresa IP;

o   Browser-ul de internet pe care îl utilizezi și  versiunea sistemului de operare al dispozitivului cu care te conectezi;

o   Date de protocol HHTP/HTTPS;

o   Locația dispozitivului (dacă este activată geo-localizarea) de pe care te conectezi la site-ul Magazinului Online.

 

Mai exact, prelucrăm datele dumneavoastră pentru:

  - a asigura buna funcționare a website-ului, respectiv:

o   afișarea corectă a conținutului website-ului Magazinului Online;

o   reținerea datelor dumneavoastră de autentificare (atunci când ne soliciți);

o   îmbunătățirea website-ului Magazinului Online;

o   parametrarea dispozitivului de pe care te conectezi/ autentifici la cerințele site-ului Magazinului Online.


  - a asigura securitatea website-ul și a te asigura că te protejăm împotriva fraudei sau a oricărei breșe de securitate IT în ceea ce privește Magazinul Online.

 - identificarea și remedierea defecțiunilor care împiedică utilizarea website-ului nostru sau contului dumneavoastră de client.

Interes legitim

Implementarea, parametrarea și menținerea măsurilor de securitate a website-ului Magazinului Online

 

Audit și raportări

 

Prelucrăm datele dumneavoastră pentru auditarea financiară anuală, precum și pentru depunerea declarațiilor fiscale și contabile la autoritățile fiscale.

Cerințe prevederi legale

Pentru conformarea cu obligațiile legale impuse de prevederile legale aplicabile în materie fiscală și contabilă

Apărarea drepturilor în justiție

 

Atunci când ne apărăm drepturile în justiție pentru recuperarea unor sume datorate, sau când ne protejăm interesele împotriva unor pretenții/ reclamații nejustificate, vom prelucra datele dumneavoastră necesare formulării unor întâmpinări, concluzii scrise, cereri și documente specifice.

Interes legitim

Exercitarea oricăror apărări/ drepturi în fața instanțelor de judecată, sau autorităților sau instituțiilor publice / de control

Proceduri și investigații ale autorităților și/sau organelor judiciare

În mod excepțional și conform legii, vom furniza autorităților și instituțiilor competente, în cadrul unor proceduri/investigații formale ori a altor demersuri prevăzute de lege, conform procedurii prevăzute de lege, următoarele dumneavoastră date: nume, prenume, adresă, e-mail, telefon. Magazinul Piese.com.ro va documentează orice astfel de demersuri.

Cerințe prevederi legale

Pentru conformarea cu obligațiile legale specifice impuse de prevederile legale aplicabile în materie privind protecția împotriva fraudei, spălării banilor și terorismului. 

Date pe care le colectăm din alte surse

Navigare rețele sociale

Dacă ne dai like pe pagina de Facebook a Magazinul Piese.com.ro sau dacă te loghezi în contul dumneavoastră de client cu adresa și parola Facebook, vom primi aceste date fără a le utiliza altfel decât pentru a putea comunica cu tine și eventual, pentru a vă transmite unele oferte personalizate prin contul dumneavoastră de Facebook pe bază de audiențe personalizate.

Consimțământ

Transmiterea de oferte personalizate pe Facebook (prin utilizarea serviciului de audiențe personalizate bazate pe liste de clienți) 

 

PROFILAREA ÎN SCOP DE MARKETING DIRECT

Atunci când vă trimitem oferte personalizate prin canale de marketing direct (sms, e-mail, notificări push-up) putem folosi anumite „tehnici de profilare” respectiv, o modalitate de prelucrare automată a datelor dumneavoastră constând în special în analiza și interpretarea datelor dumneavoastră personale necesare pentru a evalua sau prevedea unele aspecte legate de preferințele, interesele dumneavoastră la cumpărături în Magazinul Online. În scop de profilare, Magazinul Piese.com.ro nu prelucrează date sensibile privind orientarea sexuală, credințele religioase sau afilierile politice.

Comportamentul și preferințele dumneavoastră personale la cumpărături reies din istoricul dumneavoastră de vizite și/sau cumpărături în Magazinul Online, din utilizarea de către dumneavoastră a aplicației mobile, din situația dumneavoastră financiară care rezultă în urma cumpărăturilor pe care le faceți, și alte interese personale pe care ni le-ați furnizat, interese comune cu ale altor clienți.

În mod concret, Magazinul Piese.com.ro creează profilul de client astfel:

 • pe baza comportamentului dumneavoastră de navigare pe site, produse vizualizate, produse adăugate în coş;
 • pe baza datelor demografice: vârstă, sex, oraş;
 • pe baza istoricului de cumpărare şi a valorii monetare.

Colectăm datele dumneavoastră atunci când facem profilarea din surse precum: website-ul nostru anticariat.org și furnizorii de servicii de publicitate cu care colaborăm.

Utilizam profilarea pentru a vă comunica și prezenta oferte personalizate promoţionale, într-un mod relevant şi util pentru dumneavoastră

Vă vom putea oferi posibilitatea de a vă modifica preferințele dumneavoastră de marketing direct în contul de client de pe anticariat.org, oricând ulterior înregistrării dumneavoastră drept client Cărți Online, indicând această opțiune în contul dumneavoastră de client sau trimițându-ne în acest sens un mesaj prin e-mail.

Vă puteți opune profilării în scop de marketing direct, pe oricare dintre canalele de comunicare la care ați consimțit anterior, prin retragerea consimțământului la dezabonarea de pe un anumit canal de comunicare pentru care ați optat anterior. Pentru mai multe detalii vedeți mai jos secțiunea „Drepturile și opțiunile dumneavoastră”.

CÂT TIMP PĂSTRĂM DATELE DUMNEAVOASTRĂ?

Magazinul Piese.com.ro prelucrează datele dumneavoastră pentru perioada necesară îndeplinirii scopurilor pentru care acestea au fost colectate și conform politicilor noastre de retenție a datelor personale. În anumite cazuri, unele prevederi legale ne pot impune sau permite păstrarea datelor pentru o perioadă mai îndelungată.

Perioada de păstrare a datelor depinde în principal de următoarele:

 • pentru ce perioadă avem nevoie de datele dumneavoastră pentru a vă oferi produsele solicitate și a ne îndeplini obligațiile față de dumneavoastră și pentru scopurile menționate mai sus în prezenta Politică;
 • dacă aveți un cont de client deschis pe website-ul Magazinului Online. În acest caz vom păstra datele dumneavoastră cât timp acest cont de client este activ, dar nu mai mult de 5 (cinci) ani de la data ultimei autentificări în cont sau ultimei comenzi în Magazinul Online (fără autentificare în cont); vă vom notifica înainte de a închide contul dumneavoastră de client și a șterge toate datele asociate acestui cont de client;
 • dacă v-ați exprimat consimțământul pentru prelucrarea datelor pentru o perioadă mai mare, vom menține datele pe toată această perioadă, cu excepția cazului în care vă retrageți între timp consimțământul;
 • obligațiile legale sau contractuale ne impun păstrarea datelor dumneavoastră pentru o anumită perioadă de timp (de exemplu perioadele prescrise de lege pentru apărarea drepturilor noastre in justiție).

Vom păstra datele dumneavoastră doar atât timp cât dețineți un cont de client și/sau continați să faceți cumpărături în Magazinul Online. Dacă vă dezactivați contul de client din Magazinul Online și ne solicitați în mod expres ștergerea totală, datele asociate contului dumneavoastră de client vor fi șterse sau anonimizate astfel încât să nu mai puteți fi identificat în sistemele noastre de evidență a datelor, exceptând cazul în care suntem obligați să păstrăm datele dumneavoastră pentru o perioadă mai lungă, în baza legii sau interesului nostru legitim.

În acest fel vă vom asigura controlul deplin asupra datelor dumneavoastră personale. Vom colecta și prelucra din nou datele dumneavoastră dacă ni le veți oferi din nou în website-ul Magazinului Online.

Pentru scopurile pentru care ne-ați oferit consimțământul la prelucrarea datelor, evidențiate în tabelul de mai sus, vom prelucra datele dumneavoastră cu privire la respectivul scop până când vă retrageți consimțământul privind prelucrarea în scopul respectiv, cu excepția cazului în care suntem obligați să menținem aceste date pentru o perioadă mai lungă potrivit legii, pentru raportări la autoritățile publice, sau pentru a ne apăra drepturile în justiție.

Vă informăm că ne bazăm pe consimțământul dumneavoastră atunci când prelucrăm datele dumneavoastră pentru a vă transmite:

 • oferte personalizate pe bază de publicitate comportamentală online;
 • oferte personalizate bazate pe profilarea pe care o facem în scop de marketing direct, prin canalele de comunicare sms, email și notificări push-up;
 • oferte bazate pe audiențele personalizate (pe liste de clienți) în Facebook.

*Consimțământ – înseamnă acordul dumneavoastră liber, specific și informat prin care acceptați fără dubiu ca datele dumneavoastră să fie prelucrate de către Noi în scopul pentru care vă dați acordul. În Magazinul Online vă puteți exprima consimțământul prin acțiunea dumneavoastră de a bifa căsuța relevantă asociată scopului și mijlocului de prelucrare precizat în prezenta Notă de informare.

CU CINE ÎMPĂRTĂȘIM DATELE DUMNEAVOASTRĂ?

Cu noi, datele dumneavoastră sunt în deplină siguranță. Niciodată nu am făcut publice, nu am înstrăinat și nu am transmis unor terți baze de date sau părți ale acestora. Ne-am asigurat că nivelul de securitate a programelor utilizate în website pentru a stoca datele colectate prin website este în măsură să prevină accesul neautorizat și să asigure în permanență confidențialitatea acestora. Iar faptul că ne-ați acordat încrederea dumneavoastră oferindu-ne datele dumneavoastră personale ne determină să ne asumăm obligația morală de a le păstra confidențialitatea necondiționată. Totuși, în anumite cazuri (cum ar fi completarea formularelor pentru expediții sau trimiterea de buletine informative), datele dumneavoastră personale pot fi transmise către și pot fi prelucrate de partenerii noștri de încredere pentru a vă furniza produse.

Pentru a vă furniza produsele comandate în Magazinul Online, vom partaja datele dumneavoastră cu partenerii noștri de încredere. Selectăm foarte atent partenerii și furnizorii care efectuează, în numele nostru, operațiuni suport activității noastre. Împărtășim cu aceștia doar datele personale strict necesare realizării activităților specifice pe care le încredințăm acestora.

Atunci când externalizăm anumite activități către partenerii noștri de încredere depunem toate eforturile rezonabile pentru a ne verifica în prealabil dacă aceștia asigură protecția datelor dumneavoastră prin măsuri stricte de securitate a datelor și vom încheia cu fiecare contracte de prelucrare a datelor.

Mai exact, transmitem unele date către terțe părți (furnizorii și partenerii noștri) pentru realizarea funcțiilor și serviciilor necesare operării activităților Magazinului Online, cum ar fi:

 • furnizorul care ne asigură servicii de stocare a datelor pe servere externe situat în România;
 • furnizorul aplicației de gestionare a operațiunilor în depozit și punctele de preluare a produselor, sau care ne ajută să vă printăm și livrăm facturile produselor livrate în localităţi situate în România;
 • furnizorul serviciilor de comunicări și transmiteri corespondență pe e-mail situat în SUA, care deține certificarea Privacy Shield (Scutul de Confidențialitate UE-SUA);
 • furnizorul aplicației WMS de gestionare a operațiunilor în depozit și punctele de preluare a produselor, sau care ne ajută să vă printăm și livrăm facturile produselor livrate în localităţi situate în România;
 • furnizorul serviciilor de telefonie mobilă care ne ajută să ținem legătura cu dumneavoastră, situat în România;
 • curieri terți autorizați de noi să livreze produsele cumpărate de dumneavoastră (Fan Curier, Cargus, DPD, TCE);
 • procesatorii de plăți care sunt autorizați de noi să intermedieze plățile în sistem 3D Secure (PayU);

Împărtășim datele dumneavoastră cu partenerii noștri și în scopuri de marketing

Pentru a vă oferi produse personalizate intereselor și preferințelor dumneavoastră, prelucrăm anumite date cu unii parteneri care ne ajută să vă adresăm ofertele personalizate, cum ar fi: (i) prelucrarea datelor prin platforma Facebook pentru a vă transmite oferte personalizate prin reclame țintă cu ajutorul funcției de audiențe personalizate pe liste de clienți, sau (ii) prelucrarea datelor pentru a vă transmite ofertele personalizate bazate pe publicitatea comportamentală online derulate cu Google AdWords. Modul în care Facebook sau Google prelucrează datele dumneavoastră este prezentat în tabelul din această Politică de prelucrare a datelor.

Transmiterea datelor către autorități și instituţii publice sau organe judiciare

Putem transmite unele din datele dumneavoastră personale autorităților sau instituțiilor publice competente, atunci când ne impune legea (de ex. investigarea fraudelor; prevenirea spălării banilor; depunerea declarațiilor, situațiilor financiare la autoritățile fiscale etc.), sau putem transmite aceste date către instanțele judiciare atunci când ne apărăm în justiție, sau în fața altor autorități publice.

Accesul auditorilor și consultanților

Dacă vom decide în viitor să înstrăinăm acțiunile sau afacerea Magazinul Piese.com.ro vom oferi acces sau transmite auditorilor și consultanților potențiali(ilor) cumpărători datele clienților noștri pentru efectuarea auditului necesar achiziției acțiunilor/ afacerii. Pentru acest scop, ne vom asigura că orice potențial cumpărător va urmări și implementa măsurile de securitate necesare pentru protecția datelor dumneavoastră, iar părțile vor semna în prealabil un contract de prelucrare a datelor pentru scopul tranzacției.

CÂND TRANSFERĂM DATELE DUMNEAVOASTRĂ ÎN AFARA SPAȚIULUI UNIUNII EUROPENE SAU SEE?

Ca și regulă, datele dumneavoastră nu sunt stocate într-o țară situată în afara Uniunii Europene sau Spațiului Economic European („SEE”).

Totuși, unele date pot fi transferate către partenerii noștri care ne ajută să operăm activitățile Magazinului Online și sunt situați în afara spațiului Uniunii Europene. Însă, cu fiecare dintre acești parteneri am depus eforturi rezonabile pentru a ne asigura că există măsuri adecvate de protecție a datelor.

Mai exact, furnizorul nostru de servicii care ne ajută să vă transmitem informări pe e-mail (MailChimp), deși este situat pe teritoriul SUA (în afara spațiului UE), acesta deține certificarea Privacy Shield (Scutul de Confidențialitate UE-SUA) la secțiunea non-HR, asigurând astfel un nivel adecvat de securitate a datelor, recunoscut de Comisia Europeană.

Atunci când vă transmitem oferte personalizate prin reclame țintă apelăm la funcția de audiențe personalizate gestionată de Facebook, Inc. situat în afara UE/Spațiului Economic European, care însă este certificat conform informațiilor disponibile public conform cerințelor Scutului de Confidențialitate UE-SUA (considerat a asigura un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal transferate din Uniunea Europeană către organizații din Statele Unite). Vă recomandăm să consultați și Politica de confidențialitate a Facebook pe site-ul acestuia.

În plus, transferăm datele dumneavoastră către un furnizori de servicii profilare situat în SUA, cu care am încheiat un contract de transfer a datelor conform condițiilor standard de prelucrare a datelor aprobare de Comisia Europeană, care are implementate măsuri de securitate tehnice și organizaționale necesare asigurării protecției datelor dumneavoastră.

Daca vom transfera datele dumneavoastră și către alți parteneri/ furnizori ai Magazinului Cărți Online situați în state care nu asigură un nivel adecvat de protecție a datelor transmise, ne angajăm să luăm toate măsurile necesare pentru a ne asigura că respectivii parteneri/furnizori respectă termenii și condițiile stabilite în această Politică. Aceste măsuri pot include în plus implementarea unor standarde de protecție a datelor (de ex. ISO 27001), a unor clauze contractuale standard adoptate de Comisia Uniunii Europene, precum și a unor sisteme de control direct al acestor mecanisme.

CUM ASIGURĂM SECURITATEA DATELOR DUMNEAVOASTRĂ?

Magazinul Piese.com.ro asigură măsurile tehnice și organizatorice necesare pentru colectarea, prelucrarea și păstrarea datelor în siguranță, inclusiv împotriva accesului neautorizat, al utilizării neautorizate a datelor, sau distrugerii, pierderii sau alterării datelor. Ne angajăm să păstrăm datele dumneavoastră personale în siguranță și luăm toate măsurile de protecție rezonabile pentru a face acest lucru.

Implementăm procese sistematice de instruire a persoanelor responsabile de securitatea IT și de monitorizare și audit al securității sistemelor și infrastructuri IT conform politicilor interne ale Magazinul Piese.com.ro.

În plus, depunem toate eforturile rezonabile pentru a ne asigura (inclusiv prin contractele încheiate cu aceștia) că și parteneri noștri de încredere gestionează măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru prelucrarea datelor pe care le împărtășim cu aceștia.

CE DREPTURI ŞI OPȚIUNI AVEȚI CU PRIVIRE LA DATELE DUMNEAVOASTRĂ?

Dorim să ne asigurăm că în orice moment aveți controlul deplin asupra datelor dumneavoastră și că vă puteți exercita efectiv drepturile și opțiunile pe care le aveți potrivit GDPR.

Pentru a ne asigura că dețineți controlul efectiv al datelor dumneavoastră, vă informăm că aveți următoarele posibilități bazate pe tehnologiile aflate la dispoziție:

 • puteți gestiona din contul de client accesarea, rectificarea sau ștergerea directă a unor datele disponibile în contul dumneavoastră de client în Magazinul Online;
 • puteți șterge cookie-urile sau istoricul navigărilor din setările browser-ului în legătură cu website-ul Magazinului Online; în plus, puteți alege să modificați setările browser-ului pe care îl folosiți astfel încât să restricționați urmărirea de către cookie-uri a comportamentului dumneavoastră în Magazinul Online (totuși, aceste restricționări vă pot afecta experiența de navigare în Magazinul Online);
 • platformele social media și motoarele de căutare (de ex. Google sau Facebook) îți oferă posibilitatea de a gestiona diverse opțiuni privind modul în care alegi să îți prelucreze datele.

În plus acestor opțiuni, GDPR vă oferă, în calitate de persoană vizată, drepturile descrise mai jos. Înainte de a da curs oricărei solicitări privind drepturile dumneavoastră, ne vom asigura că sunteți titularul datelor cu privire la care alegeți să vă exercitați aceste drepturi, iar pentru acest scop vă putem solicita unele informații / date pentru a verifica identitatea dumneavoastră, sau putem solicita mai multe detalii despre solicitarea dumneavoastră. Corespondența pe care o vom purta cu dumneavoastră o vom putea păstra pentru a asigura că ținem evidența solicitărilor și și răspunsurilor privind drepturile dumneavoastră.

Dreptul de a fi informat. Aveți dreptul de a primi informații clare, transparente, ușor de înțeles și ușor accesibile cu privire la modul în care prelucrăm datele dumneavoastră, inclusiv detalii privind drepturile dumneavoastră, în calitate de persoană vizată. Aceste informații despre datele, scopul și modul în care noi prelucrăm datele dumneavoastră sunt incluse și în această Politică.

Dreptul de acces la date. Aveți dreptul de a accesa datele pe care le prelucrăm despre dumneavoastră, fără a percepe vreun fel de taxă la primele furnizări de date. Dacă veți avea nevoie de copii ale datelor deja furnizate, vom putea percepe o taxă rezonabilă ținând cont de costurile administrative de furnizare a datelor. Vom avea dreptul de a refuza cererile excesive sau repetate și nejustificate.

Pentru a vă exercita dreptul de acces, ne puteți trimite solicitarea dumneavoastră prin e-mail, la [email protected]

Dreptul la rectificarea datelor. În cazul în care identificați că datele dumneavoastră pe care le prelucrăm sunt incorecte, incomplete sau inexacte, ne puteți trimite o solicitare de rectificare la adresa de e-mail [email protected].

Dreptul de a vă opune marketing-ului direct (inclusiv profilarea în scop de marketing direct). Vă puteți opune oricând și dezabona la comunicările noastre de marketing direct în orice moment. Puteți face acest lucru ușor, dând click pe linkul „dezabonare”, aflat în orice e-mail pe care le vom trimite către dumneavoastră sau din contul dumneavoastră la secțiunea „Setări cont”.

În plus, puteți opta pentru retragerea consimțământului dumneavoastră exprimat anterior pentru transmiterea de oferte personalizate bazate pe profilare prin aceleași canale prin care vă comunicăm aceste oferte, respectiv: email, sms sau notificări push-up.

Retragerea consimțământului (prin dezabonare sau solicitare scrisă) nu afectează legalitatea prelucrării pe baza consimțământului înainte de retragerea acestuia.

Dreptul de a vă opune prelucrării bazate pe interes legitim. Vă puteți opune în orice moment oricărei prelucrări de date atunci când la o astfel de prelucrare ne bazăm pe interesul nostru legitim. Consultați secțiunea „Care este temeiul juridic al prelucrării datelor?” din tabelul de mai sus pentru a identifica situațiile în care prelucrarea noastră se bazează pe interesul nostru legitim. Puteți exercita acest drept în scris, prin transmiterea unei solicitări scrise la adresa de e-mail [email protected].

Dreptul de ștergere a datelor (dreptul de a fi uitat). Aveți dreptul de a ne solicita ștergerea datelor dumneavoastră în oricare dintre situațiile următoare:


a) datele personale nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care le-am prelucrat anterior;

b) îți retragi consimțământul pe baza căruia am prelucrat datele dumneavoastră și nu există un alt temei juridic pe care ne putem baza o prelucrare viitoare;

c) te opui prelucrării datelor atunci când prelucrăm datele în scop de marketing direct (inclusiv, profilarea în scop de marketing direct),

d) te opui prelucrării datelor bazat pe interesul nostru legitim și nu putem să demonstrăm că avem motive legitime care justifică prelucrarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților tale;

e) datele personale sunt prelucrate contrar legii;

f) datele personale trebuie șterse pentru a ne conforma obligațiilor noastre legale. Acesta nu este un drept absolut. Vom putea respinge solicitarea ta de ștergere a datelor dacă: (i) suntem ținuți să ne conformăm unor obligații legale de a păstra datele; sau (ii) dacă datele ne sunt necesare pentru constatarea, exercitarea sau apărarea drepturilor noastre în justiție. Poți exercita acest drept în scris prin transmiterea unei solicitări scrise la adresa [email protected].

 

 Dreptul de a restricționa prelucrarea. Ai dreptul de a obține din partea noastră restricționarea prelucrării datelor în una din situațiile descrise mai jos.

(a)  exactitatea datelor este contestată de tine (persoană vizară), pentru o perioadă care ne va permite să verificăm corectitudinea datelor;

(b)  prelucrarea datelor este ilegală iar tu (persoana vizată) te opui ștergerii datelor și ne soliciți restricționarea prelucrării acestor date;

(c)   nu mai avem nevoie de datele dumneavoastră, dar acestea sunt solicitate de tine (persoana vizată) pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea unor pretenții legale;

(d)  tu (persoana vizată) ridici unele obiecții cu privire la prelucrarea datelor bazată pe interesele noastre legitime, în temeiul verificării dacă motivele legitime ale operatorului le depășesc pe cele ale persoanei vizate (adică ale tale).

Puteți exercita acest drept în scris prin transmiterea unei solicitări scrise la [email protected].

Dreptul de portabilitate. Atunci când prelucrăm datele dumneavoastră în baza consimțământului sau executării contractului, și în mod automat, vei avea dreptul să ne soliciți transferul datelor tale: (a) către tine sau (ii) către un alt operator indicat de tine. Cea de-a doua situație presupune că ai opțiunea de a ne solicita transmiterea datelor asociate contului de client către un alt operator de date (de ex. către un operator care administrează un alt website de magazin online). Mai exact, vei putea solicita doar portarea datelor cu caracter personal dintre cele pe care ni le-ai furnizat direct în mod activ (exceptând orice date derivate sau create/ dezvoltate de Magazinul Piese.com.ro, cum ar fi spre ex. un profil de client).Poți exercita acest drept în scris prin transmiterea unei solicitări scrise la adresa de e-mail: [email protected]. Vom transmite datele dumneavoastră solicitate conform celor precizate aici într-un format structurat și care permite reutilizarea datelor (de ex. în format XML, JSON, CSV).

Dreptul de a face plângeri la autoritatea de supraveghere. Ai dreptul să depui orice plângeri în fața Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal („A.N.S.P.D.C.P.”) asupra modului în care noi prelucrăm datele dumneavoastră personale. Totuși, sperăm că vei decide să discuți mai întâi cu noi, înainte de a depune orice plângeri la A.N.S.P.D.C.P. Protecția datelor dumneavoastră este foarte importantă pentru noi și vom lua toate masurile necesare pentru a soluționa orice problemă cu privire la controlul și securitatea datelor dumneavoastră. De asemenea, vă puteți adresa cu diverse întrebări și către A.N.S.P.D.C.P., autoritatea de supraveghere a protecției datelor din România. Puteți găsi unele ghiduri și linii directoare privind drepturile dumneavoastră pe pagina web a autorității http://www.dataprotection.ro/.

ÎNTREBĂRI ȘI SOLICITĂRI PRIVIND PROTECȚIA DATELOR

Magazinul Piese.com.ro vă stă la dispoziție pentru orice nelămuriri, clarificări sau orice detalii de care aveți nevoie cu privire la prezenta Politică de Prelucrare a Datelor.

Ne puteți contacta și pentru orice sugestii sau comentarii legate de această Politică sau modul în care colectăm și utilizăm datele dumneavoastră, la datele de contact ale DPO de mai jos.

Magazinul Piese.com.ro a numit un Responsabil cu Protecția Datelor pe care îl puteți contacta cu privire la orice aspect privind prelucrarea datelor cu caracter personal, la următoarele date de contact:

Responsabil cu Protecția Datelor

Adresa: str. Semaforului nr. 30A, Sibiu

Email: [email protected]

CÂND SE ACTUALIZEAZĂ ACEASTĂ POLITICĂ

Prezenta Politică de Prelucrare a Datelor este supusă modificărilor și se completează cu celelalte politici specifice ale Magazinului Cărți Online, respectiv: (a) Politica de utilizare a cookies, disponibile pe website-ul Magazinului Online.

Continuă
0 produse
Adresa de e-mail:


Parola:

(am uitat parola)Client nou?
Creează un cont
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienţi | Contact | Informaţii | Hartă site

ANPC | GDPR | Confidențialitatea datelor

Copyright © 2024 Piese.com.ro & Echipamente Moto

Designed and powered by Webgraphic

 a fost afişată în 0.139 secunde. Pagina despre Confidenţialitate - magazin online cu piese scutere